e-mail
ANA SAYFA 100de100 Fuarlar Bağlantılar

GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ                                                                        GELECEK SERGİMİZ

- DEVAM EDEN SERGİMİZ -


 

Mustafa Köseoğlu

RESİM SERGİSİ

02-20 Mayıs 2006

1950’de Çorum’da doğan Mustafa Köseoğlu, 1974 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Yüksek Lisansını tamamladı. 1998 yılından bu yana kişisel ve karma sergilerle resimlerini sanat severlere sunan ressamımız, Antalya’da yaşamakta ve özel atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanatçımızın ana konusu doğadır; seçilen konuların belirgin bir biçimde öne çıkarıldığı, kendisi olma niteliğini kaybetmese de, ressamımızın yaklaşımına teslim olmuş, doğadan dinamik figürler... Almış olduğu eğitimin ve bağlı olduğu resim anlayışının sınırlarını zorlayan soyutlamalara rağmen formları, Köseoğlu’nun istediği gibi birer resim nesnesine dönüşmektedirler.

Akrilik ve suluboyayı eşzamanlı olarak kullanan sanatçımızın bu malzemeleri, konularına ve ruh haline bağlı olarak uyguladığını görmekteyiz.

14. sergisini açan Mustafa Köseoğlu’nun bu sergisinde kuş, horoz, at ve kadın gibi figürlerin, akrilik ve suluboya ile uygulanmış çalışmalarını izliyoruz.

Fatma Ekeman