e-mail
ANA SAYFA 100de100 Fuarlar Bağlantılar

GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ                                                                            DEVAM EDEN SERGİMİZ

- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -


Mert Diner

RESİM SERGİSİ

19- 31 Mayıs 2007

1976 yılında İskenderun'da doğan Mert Diner, Anadolu Lisesi'nin ardından, Uludağ Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nü bitirmiş ve iş yaşamına atılmış; sekiz yıldır sırasıyla DHL, Boston Scientific ve 3M (halen çalışıyor)  firmalarında çalışmış ve kariyerini geliştirerek sürdürmüştür...

 

Buraya kadar doğal akışında süren 31 yıllık başarılı yaşam, bundan sonra alışılmadık bir geleceğe yelken açmaya hazırlanıyor... Rahat vermeyen "resim yapma dürtüsü" ile ulaştığı hocası İrfan Önürmen ile yaptığı çalışmalar sonunda resimden kopamayacağını anlayan Mert DİNER, kariyerini bırakıp NewYork'a resmini geliştirmeye, dünya resmiyle zenginleşmeye gidiyor!

 

Bu yeni başlangıç öncesinde, ürettiklerini sanatseverlerle paylaşmak isteyen Mert'i ve tutkuyla ürettiği resmini ünlü sanatçımız İrfan Önürmen, "İlk başlarda gelip geçici bir resim heveslisi olarak düşündüğüm Mert, beni utandırırcasına bir hevesten daha çok, resmi bir yaşam biçimi olarak benimseyeceğini ortaya koydu. Yoğun iş hayatının yanında üretimi ile beni şaşırttı.

Yöntem bilir ve bunun sonucu olarak da istediği konuyu analiz edebilir; konuya girer ve kendine ait sonuçları bulur, çıkarır... Resmi, bir matematik gibi algılamaz ama yüzeyde geometriyi sever. Resim yapma biçimi bir yanıyla Kübizm estetiğine dayanır, diğer yanıyla yer yer soyut ekspresyonizmin jestüel yaklaşımlarını hatırlatır." sözleriyle tanımlıyor.

 

Genç sanatçımızın tual ve kağıt üzerine yaklaşık otuz çalışmasını izleyebileceğimiz sergi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 12:00-19:00 saatleri arasında açık olacaktır.

 

Fatma Ekeman