e-mail
ANA SAYFA 100de100 Fuarlar Bağlantılar

GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ                                                                            DEVAM EDEN SERGİMİZ

- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -


09 - 29 Şubat 2008

MEHTAB KARDAŞ

RESİM SERGİSİ

MEHTAB KARDAŞ'ın, dokuzuncu kişisel sergisi "Bir Oda Çikolata"   09-29 Şubat 2008 tarihleri arasında Galeri Oda'da.

 

1949 yılında İstanbul'da doğan Mehtab Kardaş, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi mezunudur. Uzun yıllar ertelediği sanatsal çalışmalarına 1990'da Mamure Öz ile başlayan sanatçımız, 1992-93 yıllarında da Topkapı Sarayı'ndaki iki yıllık sertifika programına, 1994-95 yıllarında ise Prof.Kerim Silivrili'nin (Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü) derslerine devam etmiştir. 1998'de Greci-Marino Accademia del Verbano tarafından "Associated Academician" ünvanı verilen; yurtiçinde ve dışında yirmibeşi aşkın karma sergiye katılan, sekiz kişisel sergi gerçekleştiren Kardaş'ın bu, dokuzuncu kişisel sergisi olacaktır.

Sanata, minyatür ve tezhip alanlarında aldığı eğitimle başlayan Kardaş, bu konularda ciddi çalışmalarla gelenekseli "öncelikle yaşatma" yaklaşımıyla saygılı örnekler vermiştir. Ardından geleneksel kalıpları, dokuyu bozmaksızın bir bakıma yeniden kurgulayarak farklı, belki de biraz aykırı örneklerle izleyenlerin karşısına çıkmış. Bu yaklaşım sanatçımızın geleneksele olan saygısıyla sınırlı bir değişim arzusuyla, öze dokunmadan başarılmış yorumlar olarak da nitelenebilir. Bu yorumu sanatçımız şöyle anlatıyor: "Tekniğin geleneksel kuralları içinde kalarak, tezhip ve minyatür sanatının kapsamını genişletmek, yeni şekil ve konulara açmak, çağımızın estetik anlayışına ve hızlı değişim temposuna uyarlamaya çalışma isteği. Bu sanatı, yeni ifadelere dönüştürmeye çalışarak anlamlı denemeler ve yeni düşler yaratma arzusu."

Bu sergide sanatçı çalışmalarına, çikolatayı konu almış; bildiğimiz, yemeye doyamadığımız çikolatayı. Çikolatanın, hakim olduğu örneklerin yanısıra  beklenmedik bir şekilde karşımıza çıkanları da var. Tatlı sürprizlerle oluşan serginin, bu özelliğiyle bir ilk olduğunu düşünebiliriz...

Tamamı kağıt üzerine guaş, akrilik ve altın, yaklaşık otuz yapıttan oluşan sergi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 12:00 -19:00 saatleri arasında açıktır.

 

Fatma Ekeman