e-mail
ANA SAYFA 100de100 Fuarlar Bağlantılar

GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ                                                                            DEVAM EDEN SERGİMİZ

- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -


24 Mayıs- 14 Haziran 2008

Selçuk Nartur

RESİM SERGİSİ  

SELÇUK NARTUR

1955 yılında Balıkesir'de doğan Selçuk Nartur, hükümet tabibi olan babasının işi nedeniyle Van'da başladığı ilkokulun ardından, dolaşarak eğitimini Kadıköy Maarif Koleji'nde tamamlamış. İÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne iki yıl devam etse de, iş hayatına geçerek üniversiteyi tamamlamamış.

1985'te Bağdat Caddesi'nin popüler mekanlarından İmza Pastaanesi'ni açan Nartur, hep ilgi duyduğu resimle yakınlığını, daha çok araştırma ve bilgilenme şeklinde saklı tutarak 2002'ye gelmiş; artık yaşamında sadece resim olacağına karar verdiği, iş yaşamından uzaklaştığı 2002 yılından başlayarak, bütün birikimlerinin ortaya döküldüğü bugünleri yaşamaya başlamış...

Selçuk suluboya yapıyor; resim teknikleri içinde özel bir yeri olan, "içi-dışı bir" suluboya; hata kaldırmayan, saydam suluboya.

Çok disiplinli ve saygılı bir çalışma düzeniyle üreten Selçuk Nartur, hızlı ve kesin çalışmayı gerektiren bir malzeme olarak suluboya ile başarılı sonuçlar elde etmiş.

Konularını daha çok sade, sıradan nitelikleriyle günümüz insanına iyi gelen, çok iyi bildiği küçük yörelerin kırsal yapıları başta olmak üzere, Anadolu'nun her tarafından esinlenerek, beslenerek düzenliyor.

Bu sergide ressamımızın, yaklaşık kırk çalışmasını izleyebileceğiz.

Galeri Pazar ve Pazartesi dışında, 12:00-19:00 arasında açıktır.

Fatma Ekeman