DEVAM EDEN SERGİMİZ GELECEK SERGİLERİMİZ   
- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -

AYŞE KAZANCIGİL DÖLER
 
"İSMİYOK"
Resim Sergisi
15 Mart - 02 Nisan 2011

1959’da İstanbul’da doğan Ayşe Kazancıgil Döler, Saint-Benoit Fransız Lisesi ve İ.Ü. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü bitirip, Fizyoloji Anabilim Dalında master ve doktora yapmış.
1988 yılından başlayarak bir süre Ünver Tezhip Atölyesi’nde çalışmış. Ardından sanattaki yolunu bularak, bu sergisinde bizlerle paylaşacağı ve kendine özel tekniği ile gerçekleştirdiği resimleri üretmeye başlamış.
Halen resim çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir...

Her şey noktayla başlamıştı ilk sergisinde...
Sonsuz nokta çizgiyi, sonsuz çizgi de Ayşe’nin resmini oluşturdu o zamanlar.
Desenin yapıtaşı çizgi değildi bu; yalın, basit, sade çizgiydi kastettiğimiz.
Rengi de, deseni de, resmi de sırtında taşıyan bir ögeden söz ederek başlamıştık Ayşe’yi anlatmaya.

Bu kez karşımıza çıkan çizgi gene her şeyin temelinde ama başka elemanlarla duraksamalara uğrayarak yoluna devam eden sadece temel bir unsur artık.

Yani Ayşe’nin resmi bu defa noktayla başlayıp çizgiyle sürse de, süslemenin coşkusuyla genişleyen yüzeyler, sanki üçüncü boyutu arıyormuşçasına küçücük nesnelerden destek alarak büyüyor, gelişiyor...

Renkli bir dünyaya davet eden çalışmalar daha çok birer masal.
Konularıyla olduğu kadar, renklerinin çeşitliliği ve canlılığıyla da fantastik bir aleme kapı aralıyor sanatçımız. Geleneksel sanatlarımızdan aşina olduğumuz dokuyla ve zaman zaman da mistik konularla oluşturduğu, ancak kendine özeli yakalamayı başardığı çalışmalarında buluşuyor bizimle.

Ayşe Kazancıgil Döler’in, fotoblok üzerine, renkli kalemle ve sanatçının kullanmak istediği her tür malzemeyle yapılan uygulamalardan oluşan ikinci sergisi “İSMİYOK”, Pazar ve Pazartesi dışında 12:00 -19:00 saatleri arasında açıktır.

Fatma Ekeman
   
   

Galerimiz, Pazar ve Pazartesi günleri dışında 12.00-19.00 saatleri arasında açıktır.