DEVAM EDEN SERGİMİZ GELECEK SERGİLERİMİZ   
- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -

MEHMET ÖZEN
 
"BULGULAR"
Kişisel Sergi
20 Eylül – 08 Ekim 2011


1971 yılında İstanbul’da doğan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni 1996’da bitiren Özen, Yüksek Lisansını Almanya’da Frankfurt Staatliche Hochschule für Bildende Kunst’ta Prof. Hermann Nietzsche Atölyesi’nde tamamladı.
Almanya’da Video Art ve sinema üzerine gene çalışmalar yapan sanatçımız, 2006’da öğretim görevlisi olarak girdiği Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Mehmet Özen’in temel özelliği, seramik ve fotoğraf gibi iki farklı malzemeyi yapıtlarında bir arada kullanmasıdır.
Başlangıçta sanat tekniktir. Teknik kullananın elinde ve yaratım sürecinde hüner’e dönüşür. Mehmet Özen’in ürettiklerinde de sanat, varlığını teknik ve düşünce zenginliği olarak ortaya koyarken, nesne seyirci karşısında bir çeşit görsel çelişkiye uğruyor.

“Ürettiği seramik formları, fotoğraf kurgusu ile izleyicisine imgeleştiren Özen, yüzey sanatına gözün pek alışık olmadığı bir yaklaşım getiriyor. Fotoğraf üzerine seramik düzenleme yapan sanatçı üç boyutlu seramikleri ile fotoğraf yüzeyi üzerinde adeta enstalasyonlar oluşturuyor.
ÖZEN bulgularını su, korku, rahim, kozmik..gibi unsurlar üzerinden kodlayarak , izleyicisini kazı tadında görsel bir keşfe sürüklüyor. Seramik imgesini başıboş bırakmayan sanatçı, fotoğraf ile izleyicisine sınırlı/sınırsız mekanlar açarak düşünme sağlıyor.”

Katıldığı yarışmalardan ödülleri de olan Mehmet ÖZEN’in, yüzey üzerinde üç boyutlu kurduğu enstalasyon çalışmalarına yer vererek ilginç bir öneri getirdiği ve bu bakımdan özellikle görülmeye değer olduğuna inandığımız sergisinde yaklaşık on beş yapıtı izlenebilecek...

Fatma Ekeman
  

Galeri, Pazar ve Pazartesi hariç 12:00 – 19:00 arasında açıktır.