DEVAM EDEN SERGİMİZ GELECEK SERGİLERİMİZ   
- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -

MEHTAB KARDAŞ
 
"GÖKYÜZÜ ve SONSUZLUK"
Kişisel Sergi
11 - 29 Ekim 2011


1949 yılında İstanbul’da doğan Mehtab Kardaş, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi mezunudur. Uzun yıllar ertelediği sanatsal çalışmalarına 1990’da Mamure Öz ile başlayan sanatçımız, 1992-93 yıllarında da Topkapı Sarayı’ndaki iki yıllık sertifika programını bitirdi. Yurtiçinde ve dışında otuzu aşkın karma sergiye katılan, oniki kişisel sergi gerçekleştiren Kardaş’ın bu, onüçüncü kişisel sergisi olacaktır.

Sanata, minyatür ve tezhip alanlarında aldığı eğitimle başlayan Kardaş, ciddi çalışmalarla gelenekseli “öncelikle yaşatma” kaygısıyla saygılı örnekler vermiştir.
Ardından geleneksel kalıpları, dokuyu bozmaksızın bir bakıma yeniden kurgulayarak farklı, belki de biraz aykırı örneklerle izleyenlerin karşısına çıkmış. Bu yaklaşım sanatçımızın, geleneksele olan saygısıyla sınırlı bir değişim arzusuyla öze dokunmadan başarılmış yorumlar olarak da nitelenebilir. Bu yorumu sanatçımız şöyle anlatıyor: “Tekniğin geleneksel kuralları içinde kalarak, tezhip ve minyatür sanatının kapsamını genişletmek, yeni şekil ve konulara açmak, çağımızın estetik anlayışına ve hızlı değişim temposuna uyarlamaya çalışma isteği. Bu sanatı, yeni ifadelere dönüştürmeye çalışarak anlamlı denemeler ve yeni düşler yaratma arzusu.”

Mehtab Kardaş yeni çalışmalarında esasen “sonsuzluk” düşüncesini irdelemiş. Bu nedenle de, fikrini en iyi dile getirebileceğine inandığı gökyüzünü çalışmalarına konu seçmiş. Sanatçının malzemeyi ve tekniği kullanış şekli, şaşırtıcı sürprizler içeriyor. Malzemeleriyle olduğu kadar, anlatımıyla da bu serginin bir ilk olduğunu düşünüyoruz...

Sergi, karışık malzeme üzerine guaş, akrilik ve altın, yaklaşık otuz yapıttan oluşuyor.

Fatma Ekeman
  

Galeri, Pazar ve Pazartesi hariç 12:00 – 19:00 arasında açıktır.