DEVAM EDEN SERGİMİZ GELECEK SERGİLERİMİZ   
- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -

BÜLENT TURAN, PSA
 
Resim Sergisi
15 Kasım – 03 Aralık 2011


İstanbul’da doğan Bülent Turan, Yıldız T.Ü. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra on beş yıl Anadolu’da inşaat yapmış. İstanbul’a dönünce, Mahmut CÜDA ile resim çalışmalarına başlamış. 1986’da kazandığı Mimar Sinan Üniversitesi’ni devamsızlıktan bitirememiş ama resme var gücüyle devam etmiş. Bu azimli ve sevgi dolu çaba sonucu ABD’de 2007 yılında Pastel Society of Amerika’nın jüri kararıyla “imza yetkili üyesi” olmaya ve pastel resimlerinde imzasının yanına kuruluşun inisyalleri olan PSA harflerini yazmaya hak kazanmış.
Aralık’taki 2011 Floransa Bienali’ne davetli sanatçı olarak katılacak ressamımız, heyecanla bienal hazırlıklarını tamamlıyor...

İş alanında başarılı ve verimli geçen uzun yılların ardından 2003’te atölyesini kurarak üretmeye, araştırmalarının sağladığı sanatsal birikimlerinin ortaya döküldüğü bugünleri yaşamaya başlamış...
Ankara, İzmir, New York ve Wisconsin’de bireysel ve karma sergilerle paylaşmış çalışmalarını.

Bülent Turan suluboya yapıyor, “Victorian” tekniğiyle; yağlıboya yapıyor “Rönesans” tekniğiyle; bir de kendisine özgü tekniğiyle pastel resimler yapıyor.. kısacası, tek başına çok sesli bir orkestra benzetmesi yapabiliriz onun için; bu da onun müzik tutkusuyla çok da iyi örtüşür.

Çok disiplinli ve saygılı bir çalışma düzeniyle üreten sanatçımız için sanat, özellikle de resim, tarihsel gelişimi içinde ‘güzel’i aramıştır. Bu gerçeği sanatının esas amacı olarak konumlandıran Bülent Turan için konu ya da ebat ikincil elemanlardır. Müzikte kısa bir parçanın, uzun olmadığı için kötü sayılamayacağını anımsatan sanatçımız için her şey resmin konusu olabilir; güzellik ve doğru estetik yapı asıldır.
Konularındaki çeşitlilik bize Kant’ın şu yorumunu anımsattı: Sanatın özü güzel bir şeyi anlatmak değil, bir şeyi güzel anlatmaktır.

Galerimizin yirminci yılını geride bırakışına denk düşen sergisinde ressamımızın, yaklaşık otuz çalışmasını izleyebileceğiz.

Fatma Ekeman

   

Galeri, Pazar ve Pazartesi hariç 12:00 – 19:00 arasında açıktır.