DEVAM EDEN SERGİMİZ GELECEK SERGİLERİMİZ   
- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -

ŞERİF KİNO
 
"Don Kişot Teşvikiye'de"
Resim Sergisi
06 – 30 Aralık 2011


1967 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğan, Marmara Üniversitesi Resim Bölümü’nden sonra yine bu ilçede ve İstanbul’da açtığı atölyelerinde çalışmalarını sürdüren Şerif Kino, 1995’ten bu yana, İsveç-Borlänge’den Mardin’e, Erzurum’dan İstanbul’a kadar uzanan geniş bir alanda, çok sayıda kişisel ve karma sergi gerçekleştirdi.

2010 ve 2011 yıllarında ilk ikisi düzenlenen, 2012’deki üçüncüsünün de hazırlıkları süren Uluslararası Mardin Resim Sempozyumu’nun hem küratörlüğünü, hem de Fahrettin Kuzu ile birlikte organizatörlüğünü üstlenen Şerif Kino, daha önceki sergilerinde kullandığı “Don Kişot” vurgusunu, bu sergiye de taşıyor.

Şerif’in sanatını yorumlamayı, değerli kültür adamımız Emre Zeytinoğlu’na bırakıyoruz: “Gündelik siyasi ve sanatsal tavırların dışında kalarak, yapıtlarını yalnızca kişisel kararları doğrultusunda ortaya koyan Şerif Kino, kimi zaman Don Kişot görüntüsünü resimlerine doğrudan yerleştirerek, kimi zaman da onun duygusunu metaforik biçimde aktararak, bize bir “ideal dünya” sunuyor.
Son derece renkli ve ışıklı bir görüntüyle izleyiciye sunulan bu “ideal dünya”, içinde Mardin’in yöresel özelliklerini taşıdığı gibi, sanatçının uzak yerlere yaptığı seyahatlerde gördüğü bir takım manzaraları da taşıyor. Ayrıca bu “ideal dünya”, sanatçının düşselliğini yansıtan simgelere ya da yaşamında önemli gördüğü portrelere ve mekânlara yer veriyor. Ama tüm bunlar “gerçeküstü” denilebilecek bir yaklaşımla birbirleriyle kaynaşıyor ve karşımıza, işte o “ideal dünya” çıkıyor.
Düşsellik ile yaşam gerçekliğinin iç içe gösterildiği bu yapıtlar, aynı zamanda Şerif Kino’nun, kavramsal bir kişilik olan Don Kişot ile örtüşmesine de işaret ediyor.”

Bu sergide ressamımızın, tamamı tual üzerine akrilik yaklaşık yirmi çalışmasını izleyebileceğiz.
Fatma Ekeman

   

Galeri, Pazar ve Pazartesi hariç 12:00 – 19:00 arasında açıktır.