DEVAM EDEN SERGİMİZ GELECEK SERGİLERİMİZ   
- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -

SONBAHARDA GÖRÜŞMEK ÜZERE...

www.ankaajansi.com.tr

-TÜRKİYE’NİN SANAT GALERİLERİ TARİHÇESİ
KİTAPLAŞTIRILACAK

İSTANBUL (ANKA) – Galeri Oda’nın sahibi ve yöneticisi Fatma Ekeman, Türkiye’nin sanat galerileri tarihçesini kitaplaştıracak.
Ekeman, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk sanat galerileri tarihçesini, ilgilenenlerin kullanımına sunmak üzere kitaplaştıracağını belirtti. Plastik sanatların sergilenerek sunulmasının ve satışa açılmasının ancak 60 yıl kadar önceye gittiğini bildiren Ekeman, şunları ifade etti:
“O günlerden günümüze gelişerek gelen sanat galerilerini içeren bir çalışmanın yapılmamış olduğunu gözlemleyerek projemi oluşturdum. 21. yılında bir sanat galerisi (Galeri Oda) sahibi olarak amacım, son yıllarda hız kazanan sektörün geçmişten gelen örneklerini ulaşabildiğim oranda yazılı ve görsel malzemeyle sunmak, tanıklıklara başvurarak yayın haline getirmek ve sanatseverlere olduğu kadar konuya ilgi duyanlara da kaynak oluşturabilmektir. Günümüzde, sanat eğitimi veren bölümlerin yanı sıra sosyoloji ve sanat tarihi başta olmak üzere, tezlere konu olan sanatın sunulması ve pazarlanması konusundaki kaynak açığının kapatılmasında bir katkım olursa, yıllardır içinde bulunan biri olarak mutluluk duyacağım.”

-FATMA EKEMAN KİMDİR?-
1951 yılında İstanbul’da doğan Ekeman, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu (İDGSAUESYO) Tekstil Bölümü’nü 1974 yılında bitirdi. Kısa süren mesleki çalışmaların ardından, çok sevdiği fotoğrafçılık alanında profesyonel ve amatör çalışmalar yaptı, ödüller kazandı. Dergi ve gazetelerde yayımlanmış “Plastik Sanatlar” konulu çok sayıda yazısı olan Ekeman, halen 1991’de kurduğu İstanbul/Teşvikiye’deki Galeri Oda adlı sanat galerisini yönetiyor. Ekeman, aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu üyesidir.(ANKA)
(AYÇ/ZHR)