DEVAM EDEN SERGİMİZ GELECEK SERGİLERİMİZ   
- GEÇMİŞ SERGİLERİMİZ -

"ALPTEKİN YÜKSEL"
 
Resim Sergisi
06 - 24 Kasım 2012

1967’de Öğretim görevlisi ressam bir babanın çocuğu olarak İstanbul’da doğan sanatçımız, U.Ü. Eğitim Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı mezunudur. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisansını yapmış ve ardından sanatın farklı dallarında üretirken, en sonunda eğitimciliğe yönelmiştir. 1999’dan beri, Turgut Akan İlköğretim Okulu’nda Görsel Sanatlar ve Teknoloji ile Tasarım öğretmenliği yapmaktadır.

Alptekin Yüksel’in sanatına ve yaratım sürecine bakmak için, sözü ressamımıza bırakalım: “Yaşadığımız olaylar ruh durumumuzu etkiler; bilinçaltımıza sürekli sinyaller gönderir, var olan dürtüleri besler; düşleri yaşamaya başlarız.
Duygularımızı başkalarının da hissetmesi için çizer ve boyarım. İçimizde yaşattığımız tüm duyguları ancak sanat aracını kullanarak dışa vurursak rahatlayabiliriz. Bir anlamda sanat iç dünyamızı görünür kılma görevini üstlenmiştir. Görselliğe dönüşen içsellik, özgün eserler üretmemizi sağlar.
Beni besleyen önemli bir kaynak da öğrencilerimin sunmuş olduğu farklı disiplinler ve hayal güçlerinin tasarımlarından etkileşmem olabilir diye düşünüyorum.
Son dönem çalışmalarımda deformasyonlara girmek beni çok eğlendiriyor. Herhangi bir temayı aslına uygun kalarak çizmek ne kadar emek istiyorsa, deforme etmek, bundan sonra da izleyicinin aklında betimlemek çok daha fazla gözlem, çalışma ve birikim gerektirir. Neden deforme derseniz, ‘düşlerim’ derim.”

Öğrencileriyle oluşturduğu inanılması zor başarılı yaratım süreciyle eşzamanlı olarak kendi resmine de yönelen sanatçımızın sergisinde akrilik ve suluboya çalışmalarını paylaşıyor.

Fatma Ekeman














Galeri, Pazar ve Pazartesi hariç 12:00 – 19:00 arasında açıktır.